Поліська ЗОШ І-ІІ ст., Ізяславського р., Хмельницької обл.
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 28

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Гіперпосилання
на корисні сторінки
Відділ освіти Ізяславської РДА
Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 01:43

Головна » 2017 » Березень » 9 » "Групи смерті"
12:47
"Групи смерті"

«Групи смерті» – це спільноти, зосереджені переважно у мережі Вконтакте, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їх адміністратори дають учасникам груп травматичні «завдання» – наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши усе це на відео. Кінцевою метою «гри» є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру.

Вперше про «групи смерті» на кшталт спільнот Синий кит, Тихий дом, Разбуди меня в 4:20 заговорили ще у травні минулого року в Росії. Тоді російське видання Новая Газета опублікувало масштабне розслідування, де був описаний принцип дій таких спільнот. Зазвичай вони об’єднані спільною символікою – це кити. Цей символ обраний не випадково, адже кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть звести рахунки з життям, самовільно викидаючись на берег.

Після того, як тема набула розголосу в РФ, за гратами опинився один із організаторів цієї секти, відомий користувачам під ніком Філіп «Ліс».

Попри це, страшна «гра» вже поширилася й іншими країнами: «кити» почали з’являтися у Білорусі, Молдові, країнах Балтії, та, зрештою, в Україні. За даними Кіберполіції, тільки в одній такій спільноті було виявлено більше двох сотень активних користувачів з України.

Подібні групи щодня блокуються адміністрацію через звернення правоохоронних органів, але їм на заміну з’являються нові.

Витративши лише кілька хвилин у пошуковику Вконтакте, за хештегом #синийкит можна знайти чималу кількість користувачів, які долучаються до «гри» практично один за одним. На підтвердження публікують віршик:

Синей дом, что стоит на волнах

Синей кит, что плывет в облаках

Забирайте меня, кит, к себе

Я жду инструкций. Я в игре

Про масштаби цієї «гри» в Україні, кількість дітей, які пройшли усі завдання аж до фінального етапу – самогубства, та про те, як протидіяти подібним випадкам у нашій школі були проведені практичним психологом Царук Я.В. 4 березня тренінги з учнями та вчителями, а 7 березня на загальношкільних зборах з батьками цій проблемі було приділено особливу увагу.

Переглядів: 324 | Додав: jasssja | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz